Spenatsoppa med ägghalvor

Spenatsoppa med ägghalvor är en billig och nyttig måltid. Kan även kombineras med t.ex prinskorv, frikadeller eller falukorvsbitar för en matigare soppa. Ett bra tillbehör är ett grovt bröd med hårdost.

Spenatsoppa med ägghalvor

Bra att veta 👍

Spenat är en grönsak som är känd sina näringsrika egenskaper. Spenat kan användas i sallader, soppor, grytor och som tillbehör till olika rätter.
Spenat innehåller många viktiga näringsämnen t.ex järn, folsyra, vitamin K, A och C samt kostfiber. Det är särskilt rikt på järn, vilket gör det till en bra grönsak för personer med järnbrist.

Recept: Spenatsoppa med ägghalvor

4 portioner

400 g fryst hackad spenat
9 dl vatten
1-2 msk idealmjöl alt vetemjöl
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk lökpulver
2 krm vitlökspulver
1 tsk riven muskot
3 dl grädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Tina den frysta spenaten i en kastrull med vatten (9 dl).

Vispa ner mjölet.

Tillsätt övriga ingredienser och låt soppan småkoka i 5 minuter.

Smaken på soppan lyfts med en klick smör (15-25 gram).

Smaka av med salt och peppar.

Till servering

Kokta ägghalvor.

Och eller: prinskorv, frikadeller, falukorvsbitar mm.

Fler goda recept