StensMat
Sök
Stäng denna sökruta.

Egen korv 1

Att tillverka korv är ganska svårt hantverk. Det finns många recept samt olika fjälster. Mal köttet. Krydda, stoppa och snurra korvarna.

Hur man gör korv

Bra att veta 👍

Att göra egen korv kan vara en rolig och lärorik aktivitet. Här är en grundläggande guide för att göra din egen korv.

Ingredienser:
1 kg nötkött, fläskkött eller både och
100-150 g fett, exempelvis fläsk eller bacon
Kryddor och örter efter smak, till exempel salt, peppar, vitlök, lök, paprika, muskotnöt


Lägg köttet i frysen så att det blir nästan fruset, så går det lättare att mala.

Skär köttet och fettet i mindre bitar och mata det genom en köttkvarn med den grova skivan. Om du inte har en köttkvarn kan du be slaktaren att mala köttet åt dig.

När köttet och fettet är malda, blanda dem väl i en stor skål och tillsätt kryddor och örter efter smak.

Nu är det dags att fylla korven. För detta, använd en korvhorn eller en korvpress. Om du inte har någon av dessa kan du använda en spritspåse eller fylla korven för hand.

Fyll korvfyllningen i korvskinnen eller tarmar (korvfjälster). Du kan använda naturliga tarmar (till exempel får- eller fläsktarmar) som går att köpa hos många matbutiker.

När korven är fylld, bind ändarna med ett steksnöre eller snurra korven.

Nu kan du koka, steka eller grilla korven beroende på typ av korv. Se till att den är genomstekt innan du äter den.

Recept: Egen korv 1

1 kg högrev
1,3 msk lökpulver
100 g talg
2 tsk liquid smoke
1,5 dl rödvin
1,5 dl vatten (anpassa)
3 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk cayenne
0,5 msk timjan
1 dl ströbröd

Fler goda recept