Ugnsstekt sidfläsk

Rimmat stekfläsk i ugn är klassisk husmanskost. Sidfläsk är en mångsidig ingrediens som kan användas på olika sätt. Här är några förslag på vad du kan använda det till: bruna bönor, potatis med löksås, pasta, rårakor, fläskpannkaka mm.

Ugnsstekt sidfläsk

Bra att veta 👍

Rimmat stekfläsk är en svensk maträtt som innebär att fläskkött rimmas, det vill säga att det får ligga i en saltlake under en viss tid för att få en god smak och ökad hållbarhet. Sedan steks köttet i ugn eller på spisen.

Recept: Ugnsstekt sidfläsk

4-6 portioner

600-800 g rimmat stekfläsk
Svartpeppar

 

Sätt ugnen på 200°.

Snitta svålen på fläsket i rutor med en vass kniv. Lägg fläsket med svålen ner i ugnssäker form.

Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen med grovmalen svartpeppar.

Stek ytterligare 25–30 min.

Fler goda recept