Rimmat stekfläsk i ugn är klassisk husmanskost. Sidfläsk är en mångsidig ingrediens som kan användas på olika sätt. Här är några förslag på vad du kan använda det till: bruna bönor, potatis med löksås, pasta, rårakor, fläskpannkaka mm.
Rimmat stekfläsk är en svensk maträtt som innebär att fläskkött rimmas, det vill säga att det får ligga i en saltlake under en viss tid för att få en god smak och ökad hållbarhet. Sedan steks köttet i ugn eller på spisen.
4-6 portioner
600-800 g rimmat stekfläsk
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Snitta svålen på fläsket i rutor med en vass kniv. Lägg fläsket med svålen ner i ugnssäker form.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen med grovmalen svartpeppar.
Stek ytterligare 25–30 min.