Kokt rimmad fläsklägg

Fläsklägg kan vara framlägg eller baklägg på grisen. Framläggen är köttigare än bakläggen. Ofta framgår det inte om det är fram- eller baklägg när du handlar i butiken. Då är det förmodligen en baklägg. Rätter med fläsklägg: ärtsoppa, fläsklägg med rotmos,  fläsklägg med surkål mm.

Kokt rimmad fläsklägg till ärtsoppa, rotmos, surkål mm

Bra att veta 👍

Rimmad fläsklägg är en traditionell svensk maträtt som består av fläsklägg som har blivit inlagd i en saltlake. Rimmningsprocessen gör köttet saftigt och ger det en saltare smak.

Recept: Kokt rimmad fläsklägg

3-4 portioner

1-1,4 kg fläsklägg med ben
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
2 lagerblad
3 hela kryddnejlikor
8 kryddpepparkorn


Hacka löken grovt och skiva vitlöken.

Lägg fläskläggen i en gryta och häll i vatten så att det täcker läggen.

Koka upp och skumma av.

Tillsätt övriga ingredienser och sjud sakta i ca 2,5-3 timmar. Köttet är klart när det lossnar lätt från benet.

Avlägsna svål, ben och fett efter tycke. Skär upp köttet.

Fler goda recept