Varma mackor med svampstuvning

Varma mackor med svampstuvning, ost och tomat. Perfekt som förrätt eller som kvällsmat.

Varma mackor med svampstuvning

Bra att veta 👍

Varma mackor kan tillredas på en mängd olika sätt. Två skivor bröd med fyllning emellan som steks i panna. En skiva bröd som toppas med en stuvning och tillagas i ugn mm.

Exempel på varma mackor:

Club sandwich, som man mellan två eller tre brödskivor fyller med ost, kyckling, bacon, majonäs och tomat och som steks på båda sidor.

Croque Monsieur. Som man mellan två brödskivor fyller med dijonsenap, rökt skinka, ost och tomat. Mackorna vänds i äggstanning (ägg och mjölk) och steks frasiga på båda sidor.

Recept: Varma mackor med svampstuvning

250 g svamp (champinjon, karljohan, kantarell …)
1 msk finhackad gul lök
50 g smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
0,75 tsk salt
1 krm vitpeppar
(1 krm cayennepeppar)

Rensa svampen och skär de stora i mindre bitar. Skala och hacka löken.

Fräs löken mjuk och glansig i smöret. Lägg i svampen.

Låt koka under lock i 6 minuter. Rör om några gånger.

Pudra över mjölet och rör om.

Tillsätt grädde och kryddor. Koka utan lock i 10 minuter. Rör om några gånger.

Tillsätt mer grädde alt. koka längre för att få rätt konsistens.

Smaka av.

Varma mackor med svampstuvning

4 skivor formbröd
8 skivor smakrik ost
1 tomat

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg bröd på bakplåtspapper och fördela stuvningen över bröden.

Toppa med ost och tomatskiva.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter.

Fler goda recept