StensMat
Sök
Stäng denna sökruta.

Valnötsbröd LCHF

Ett gott och mättande bröd utan vanligt mjöl. Ganska dyrt med varar länge och hårdnar inte som vanligt bröd. Kan även rostas.

Valnötsbröd bakat med profiber, fiberhusk, ost och valnötter. LCHF

Bra att veta 👍

Profiber är en produkt som används för att förbättra tarmhälsan och främja en hälsosam tarmflora. Det är en typ av kostfiber som inte kan brytas ner av kroppens enzymer, vilket innebär att den passerar genom matsmältningssystemet utan att bli absorberad eller metaboliseras.

Profiber är rik på prebiotiska fibrer, vilket betyder att det fungerar som näring för de goda bakterierna i tarmen. Genom att öka mängden prebiotiska fibrer kan man främja tillväxten av nyttiga tarmbakterier och förbättra tarmhälsan.

Fördelarna med att konsumera profiber kan inkludera förbättrad tarmfunktion, minskad förstoppning, ökad mättnadskänsla och förbättrad absorption av näringsämnen.

Recept: Valnötsbröd LCHF

8 ägg
300 g riven ost
100 g färskost
100 g valnötter
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,25 dl pofiber
1 tsk salt
smör till formen
2 msk pofiber till formen

Topping
sesamfrön och eller vallmofrö

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggen i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna.

Smöra och “bröa” en brödform med pofiber. Häll i smeten.

Toppa med sesam- och vallmofrön. Grädda brödet i mitten av ugnen i 40 minuter.

Låt brödet svalna innan du skär det i skivor.

Fler goda recept