Korv Stroganoff på falukorv är en billig klassisk svensk vardagsmat. En enkel och snabblagad rätt som passar både stora och små. Här är ett recept som till vissa delar är hämtat från Markus Aujalays video.
4 portioner
800 g falukorv alt. länkkorv
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
3-4 dl mjölk
2 msk vetemjöl eller 100 g färskost
1 msk dijonsenap
2 msk grov senap
Salt och vitpeppar
2 dl hackad dill (fryst går bra)
Förvärm vispgrädde, mjölk, färskost och senap i en kastrull.
Dela falukorven i stavar.
Hacka löken grovt.
Bryn korv och lök så att de får lite färg.
Lägg i tomatpurén och bryn ytterligare några minuter.
Lägg över korvfräset i kastrullen och låt koka i några minuter.
Späd med mjölk till önskad konsistens.
Tillsätt dillen och rör om.
Smaka av med salt och peppar.