En bra förrätt eller som tilltugg. Kan göras i många varianter. I detta receptet använder vi rökt kött, riven pepparrot och mjukost.
Tunnbrödssnittar kan kombineras med en mängd olika fyllningar: skinka, skaldjur, lax mm. Du kan utgå från ett befintligt recept och kombinera ihop ditt eget recept utifrån dina favorit ingredienser. Snittarna kan förberedas i förtid. Hur lång framförhållning beror på hur “blöt” fyllningen är. Från en dag innan till några timmar innan servering. Servera snittarna som en del av ett buffébord eller som aptitretare, drinktillbehör, förrätt mm.
3 st tunnbröd
100 g rökt kött
3 msk riven pepparrot
100 gram philadelphiaost
1 tsk hackad gräslök
Sallad
Blanda philadelphiaost med pepparroten och den hackade gräslöken.
Bred ut blandningen på tunnbröden.
Lägg sedan sallad och köttet över hela tunnbrödet.
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 5cm stora snittar.