Mammas- eller pappas köttbullar. Det finns en uppsjö av varianter på köttbullsrecept. Här är en variant utan ströbröd. Svampsås och lingonsylt är goda tillbehör.
Kryddpeppar, är en klassisk krydda som används för att ge smak och hetta till maträtter. Det är gjort av de mogna frukterna från pepparväxten och kan finnas i form av hela pepparkorn eller mald peppar. Kryddpeppar används ofta i både salta och söta recept och kan vara ett oumbärligt inslag i många olika rätter. Det är viktigt att använda kryddpeppar i rätt mängd och balans för att inte ta över andra smaker.
6 portioner
1 kg Blandfärs
1 msk lökpulver
1 msk tomatpuré
2 ägg
1,2 dl grädde
1,5 tsk mald kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
2,5 tsk salt
2 tsk aromat
Rapsolja och smör
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Arbeta färsen ordentligt. Späd ev. med mjölk för lämplig konsistens.
Fukta händerna i vatten. Forma bullarna i lämplig storlek och lägg på vattendränkt skärbräda.
Stek några i taget i rapsolja och smör i 8-10 minuter.