Korvsoppa

Mustig och god korvsoppa med falukorv och rotfrukter. Bra för plånboken. Man kan tillsätta en skvätt grädde för att göra soppan matigare.

Korvsoppa med rotfrukter

Bra att veta 👍

Gott att servera till soppan är en macka på rågmjöl.

Rågbröd är vanligt i Norden och Östeuropa. Rågbröd kan vara surdegsbröd eller jästbröd och har en mörkare färg och tätare konsistens än vitt bröd.

Rågbröd är mer rikt på fiber och järn än vetebröd. Traditionellt görs rågbröd med rågmjöl, vatten, salt och surdeg.

Brödet kan användas som en läcker följeslagare till soppor och grytor genom att det doppas i soppan eller grytan.

Recept: Korvsoppa

6-8 portioner

800 g falukorv
300 g potatis
250 g rotselleri
300 g morot
250 g palsternacka
150 g purjolök
3 msk tomatpuré
1,8 l vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
2 st lagerblad
15 st kryddpepparkorn
2 msk fryst persilja
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och tärna grönsakerna.

Hetta upp matolja i en stor kastrull.

Fräs grönsakerna några minuter, så att dessa får en glansig yta. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.

Häll i vatten och tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar.

Tips! Lagerblad och kryddpeppar kan med fördel läggas i en tekula.

Koka soppan under lock på svag värme i ca 13-15 minuter så att grönsakerna blir mjuka.

Under tiden soppan kokar, skär korven i tärningar och fräs dem gyllenbruna.

När soppan kokat färdigt, fiska upp lagerblad och kryddpeppar (se tips ovan).

Lägg i korv och persilja.

Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.

Fler goda recept