Ett annorlunda recept på hamburgare med smak av kryddpeppar. Kan kombineras med klassiska tillbehör. Pizzasallad är ett gott tillbehör för oss som vill hålla kolhydraterna på en låg nivå.
Hamburgarens historia sträcker sig tillbaka till tidigt 1800-tal i Hamburg, Tyskland. Hamburgarens ursprungliga form var en köttpuck gjord av riven eller malen kött från nötkreatur eller hästar. Den serverades vanligtvis som en biff utan bröd och blev populär bland sjömän.
Under 1800-talet emigrerade många tyskar till USA, särskilt till staden New York. De tog med sig hamburgen till USA där den snabbt blev en populär maträtt. I USA började hamburgare att serveras mellan brödskivor som en snabb och billig måltid.
6 portioner
1 kg Nötfärs
1 msk lökpulver
1 msk tomatpuré
2 ägg
1,2 dl grädde
2 tsk mald kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
3 tsk salt
2 tsk aromat
Smör
2 pkt bacon
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Arbeta färsen ordentligt. Späd ev. med mjölk för lämplig konsistens.
Fukta händerna i vatten. Forma burgarna i lämplig storlek och lägg på vattendränkt skärbräda. Stek några i taget i rapsolja och smör i 4-5 minuter på varje sida.
Stek baconen i het panna med lite fett. Stek baconen i 2-3 minuter, vänd skivorna mellan varven.