StensMat
Sök
Stäng denna sökruta.

Gubbröra med ansjovis

Ett måste till julbordet, påsk-, midsommarbuffén eller som förrätt. Servera den gärna på knäcke- eller grovt bröd. Denna klassisk gubbröra är gjord på ansjovis, kokt ägg, dill, gräslök, rödlök, majonäs och crème fraiche. Som pricken över i tillsätts en matsked Ejderns orökta kaviar. Gubbröran är enkel att göra och blir godare om den får mogna över natten.

Gubbröra med ansjovis

Recept: Gubbröra med ansjovis

125 g Grebbestads ansjovisfilé
5 hårdkokta ägg
1 liten rödlök
0,5 dl crème fraiche, 34%
2 msk majonäs
1 msk Ejderns orökta kaviar
0,5 dl dill (hackad)
0,5 dl gräslök (hackad)
Vitpeppar

 

Hacka ansjovis (spara spadet), äggen och rödlöken.

Blanda crème fraiche, majonäs och kaviaren.

Lägg allt i en bunke och rör om försiktigt.

Späd med ansjovisspad till lämplig koncistens.

Smaka av med peppar.

Fler goda recept