Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner är en enkel och god rätt. Passar bra som tillbehör till många rätter, som förrätt eller som kvällssnacks.

Fyllda champinjoner

Bra att veta 👍

Parmesanost är en hård och smakrik ost som ursprungligen kommer från Italien. Den tillverkas vanligtvis av opastöriserad ko- eller fårmjölk och lagras i minst 12 månader för att utveckla sin karaktäristiska smak och konsistens. Parmesanost används ofta som en riven topping på pasta, sallader och andra maträtter, samt som en ingrediens i olika såser och röror. Den har en salt och nötig smak och är känd för sin spröda konsistens.

Recept: Fyllda champinjoner

250 g stora champinjoner
25 g smör
1 krm vitlökspulver
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Några droppar citron
1 msk fryst persilja eller motsvarande färsk
Riven parmesan eller annan hårdost (kan uteslutas)

 

Låt smöret bli rumsvarmt.

Lirka försiktigt av foten på champinjonerna och hacka dem fint.

Blanda hacket, smör, kryddor, citron och persilja.

Fyll hattarna med blandningen.

Tillaga i mikrovågsugn i ca 3-4 minuter på full effekt så att smöret bubblar.

Toppa med riven parmesan över champinjonerna.

Fler goda recept