Grönsakssoppa

En klassisk enkel grönsakssoppa. Både värmer och smakar gott i vinterkylan. Men kan också vara ett alternativ när grönsakerna är i säsong på senvåren. För att göra den mer matig kan den serveras tillsammans med frikadeller och ett gott bröd.

Grönsakssoppa med frikadeller

Recept: Grönsakssoppa

6-8 portioner

1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk origano
2 l vatten
300 g fast potatis
250 g rotselleri
300 g morot
250 g palsternacka

150 g purjolök
1 dl plockad persilja


Hacka löken fint och fräs så att löken blir glansig och mjuk.

Skala rotfrukterna och skär i tärningar. Skölj och skiva purjolöken.

Lägg alla ingredienserna förutom purjolök och persilja i en gryta. Koka i 10 minuter.

Tillsätt purjolök och persilja. Koka ytterligare ca 5 minuter.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Fler goda recept