![Svampsås](https://stensmat.se/wp-content/uploads/2023/10/Svampsas-300x225.webp)
Ett måste till julbordet, påsk-, midsommarbuffén eller som förrätt. Servera den gärna på knäcke- eller grovt bröd. Denna klassisk gubbröra är gjord på ansjovis, kokt ägg, dill, gräslök, rödlök, majonäs och crème fraiche. Som pricken över i tillsätts en matsked Ejderns orökta kaviar. Gubbröran är enkel att göra och blir godare om den får mogna över natten.
125 g Grebbestads ansjovisfilé
5 hårdkokta ägg
1 liten rödlök
0,5 dl crème fraiche, 34%
2 msk majonäs
1 msk Ejderns orökta kaviar
0,5 dl dill (hackad)
0,5 dl gräslök (hackad)
Vitpeppar
Hacka ansjovis (spara spadet), äggen och rödlöken.
Blanda crème fraiche, majonäs och kaviaren. Lägg allt i en bunke och rör om försiktigt.
Späd med ansjovisspad till lämplig koncistens.
Smaka av med peppar.