Brysselkål i ugn

Brysselkål är en av våra nyttigaste grönsaker med mycket fibrer, näringsämnen och antioxidanter. Ugnsgrillad brysselkål passar bra som tillbehör till det mesta.

Brysselkål i ugn

Bra att veta 👍

Förvaring av grönsaker är viktigt för att bibehålla deras färskhet och kvalitet.

Bladgrönsaker som brysselkål, sallad, grönkål och spenat mm, bör förvaras i en plastpåse i kylskåpet. Att lägga ett stycke hushållspapper i påsen kan hjälpa till att absorbera fukt och förlänga livslängden.

Det är viktigt att komma ihåg att vissa grönsaker förlorar sin färskhet och näringsvärde över tid.

Det är alltid bäst att använda färska grönsaker så snart som möjligt för att dra full nytta av deras näringsinnehåll och smak.

Recept: Brysselkål i ugn

Sätt ugnen på 200 grader.

500 g brysselkål
0,5 dl olivolja
1 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl riven parmesan eller motsvarande ost
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar

Rensa brysselkålen. Om fryst kål används, tina den först.

Blanda alla ingredienser i en skål utom kålen. Rör ned kålen i smeten.

Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Fler goda recept