Svampsås

Läcker krämig svampsås recept för kött- och kycklingrätter. Lätt att göra. Prova detta enkla och krämiga svampsåsrecept. Perfekt för kött och fågel. Upptäck hur man gör en krämig och smakrik svampsås för dina favoritrecept.

Svampsås

Bra att veta 👍

Svamp bör förvaras på ett sätt som förhindrar att den möglar eller förlorar sin konsistens och smak. Här är några bra sätt att förvara svamp:

1. I en perforerad påse eller papperspåse.

2. Svamp bör förvaras i kylskåpet för att hålla den fräsch längre.

3. Håll svampen torr. Svamp är inte bara mottaglig för mögel, utan den suger också upp fukt lätt. Förvara svampen i en torr miljö och undvik att tvätta den innan förvaring.

4. Använd frysförvaring. Om du vill förvara svamp under en längre tid, kan du frysa den.

Genom att följa dessa förvaringstips kan du bidra till att hålla svampen fräsch längre och undvika förlust av smak och konsistens.

Recept: Svampsås

4 portioner

250 g svamp (champinjon, karljohan, kantarell …)
1 msk finhackad gul lök
25 g smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vatten (ev. sky)
0,5 msk japansk soja
0,75 tsk salt
1 krm vitpeppar
(1 krm cayennepeppar)


Rensa svampen och skär de stora i mindre bitar. Skala och hacka löken.

Fräs löken mjuk och glansig i smöret. Lägg i svampen.

Koka under lock i 6 minuter. Rör om några gånger.

Pudra över mjölet och rör om.

Tillsätt grädde, soja, vatten och kryddor. Koka utan lock i 10 minuter. Rör om några gånger.

Tillsätt mer vatten alt. koka längre för att få rätt konsistens.

Smaka av.

Fler goda recept