Kålpudding

4 portioner

700 g vitkål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk ljus sirap

800 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk japansk soja
2 msk kalvfond
0,5 tsk malen kryddpeppar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Sätt ugnen på 200°.

Skär kålen i tärningar, ca 2 x 2 cm.

Fräs kålen mjuk i omgångar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sirapen.

Hacka löken och fräs mjuk.

Blanda färs, lök, ägg, soja, grädde, kalvfond, kryddpeppar, salt och svartpeppar.

Tillsätt 1/3 del av kålen i färsen och blanda.

Lägg 1/3 del av resterande kål i botten i en smord ugnssäker form.

Lägg på färsen och täck med kålen som är kvar.

Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.