4 portioner
700 g vitkål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk ljus sirap
800 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk japansk soja
2 msk kalvfond
0,5 tsk malen kryddpeppar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Skär kålen i tärningar, ca 2 x 2 cm.
Fräs kålen mjuk i omgångar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sirapen.
Hacka löken och fräs mjuk.
Blanda färs, lök, ägg, soja, grädde, kalvfond, kryddpeppar, salt och svartpeppar.
Tillsätt 1/3 del av kålen i färsen och blanda.
Lägg 1/3 del av resterande kål i botten i en smord ugnssäker form.
Lägg på färsen och täck med kålen som är kvar.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.