4 portioner
300 g rökt sidfläsk alt. 2 pkt bacon alt. 300 g kassler
1 gul lök
1 burk sparris eller motsvarande färsk
10-15 st cocktailtomater
8 ägg
200 g riven ost
50 g parmensan ost
100 g färskost
2,25 dl vispgrädde
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 krm cayennepeppar
4 tsk pizzakrydda. Alt. 2 tsk oregano, 1 tsk timjan och 1tsk mejram
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ungsfast form.
Tärna sidfläsk/bacon/kassler och stek knaprigt.
Hacka löken och stek mjuk.
Dela upp sparrisen i bitar och halvera tomaterna.
Vispa ihop lök, ägg, ost, grädde och kryddor.
Häll en tredjedel av smeten i formen.
Lägg i övriga ingredienser.
Höll över resten av smeten.
Grädda i ugnen i 60-70 minuter.