Frittata med sparris och bacon

4 portioner

300 g rökt sidfläsk alt. 2 pkt bacon alt. 300 g kassler
1 gul lök
1 burk sparris eller motsvarande färsk
10-15 st cocktailtomater
8 ägg
200 g riven ost
50 g parmensan ost
100 g färskost
2,25 dl vispgrädde
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 krm cayennepeppar
4 tsk pizzakrydda. Alt. 2 tsk oregano, 1 tsk timjan och 1tsk mejram

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en ungsfast form.

Tärna sidfläsk/bacon/kassler och stek knaprigt.

Hacka löken och stek mjuk.

Dela upp sparrisen i bitar och halvera tomaterna.

Vispa ihop lök, ägg, ost, grädde och kryddor.

Häll en tredjedel av smeten i formen.

Lägg i övriga ingredienser.

Höll över resten av smeten.

Grädda i ugnen i 60-70 minuter.