Chili con carne med högrev

6 portioner

800 g högrev
1 dl rött vin (kan uteslutas)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili alt. 1 tsk chilipulver
1 paprika (grön alt. röd)
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 pkt kidneybönor. 2 X 380g (avrunna och spolade). 460 g, eget kok
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk malen spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk kakao alt. 40 g mörk choklad
2 msk bbq-sås alt. liquid smoke, ca 2-3 droppar för rökigare smak
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Skär högreven i grova bitar, 2×2 cm.
Bryn bitarna i smör.

Lägg köttet i en gryta. Slå på vatten (och ev. vin) så att det precis täcker köttet. Låt köttet sjuda i 90 minuter.

Fräs hackad -lök, -chili och -paprika några minuter. Tillsätt tomatpuré fräs någon minut till.

I med fräset i grytan.
Tillsätt kryddor, tomat, bönor, kakao och bbq-sås.
koka i ytterligare 30 minuter.

Om du önskar en en tjockare sås kan du reda av den.