Chili con carne med falukorv och rotfrukter

8 portioner

800 g falukorv
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
100 g rotselleri
2 palsternackor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater. Samt 1,5 burkar vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk chilipulver
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1,5 dl rött vin
2 pkt kidneybönor (sköljda och avrunna)
1 msk kakao alt. 40 g mörk choklad
2 msk bbq-sås alt. liquid smoke, ca 2-3 droppar för rökigare smak


Skär falukorven i tärningar.

Hacka lök, morötter, rotselleri och palsternackor. Bryn grönsakerna i en gryta tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. Rör sedan runt.

Lägg alla ingredienserna utom korven i en grytan.

Koka i 30 minuter. När 10 minuter återstår, lägg i korven.

Smaka av med salt och peppar.