StensMat
Sök
Stäng denna sökruta.

Fiskburgare

Frasiga smakrika fiskburgare med pankopanering som alla gillar, stora som små. Servera med potatismos, gröna ärtor och en god räkröra. Eller varför inte som en traditionell burgare mellan ett gott bröd med grönsaker och ost.

Fiskburgare med räkröra

Bra att veta 👍

Kravmärkt fisk innebär att fisken har blivit producerad enligt Krav’s regler för ekologisk och hållbar fiske. Det innebär att fisken är fångad på ett ansvarsfullt sätt, utan att skada havsmiljön eller överfiska bestånden. Kravmärkt fisk är ett bra val för miljömedvetna konsumenter som vill bidra till ett hållbart fiske och bevara haven för framtida generationer.

Hållbart fiske

Recept: Fiskburgare

4 portioner

800 g tinad- eller färsk vit fisk
2 ägg
0,5 msk potatismjöl
1,5 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 msk hackad dill. Fryst går utmärkt
0,5 msk lökpulver
En liten skvätt citronsaft
4 msk panko


Dela fisken i tärningar. Krama ur fisken från vätska så mycket som möjligt.

Mixa fisk, potatismjöl, ägg, salt, peppar, dill, lökpulver och citronsaft i en matberedare (eller stavmixer kan användas) till en grov smet.

Forma smeten till 8 burgare och vänd dem i panko.

Stek burgarna på medelvärme, gyllenbruna. Ca 3-4 minuter på varje sida.

Fler goda recept