4 portioner
300-350 g rimmad- eller gravad lax i tunna skivor
800 g fast potatis
1 gul lök
1 kruka dill eller 0,5 dl fryst
5 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 tsk mjöl
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisen ca 10 minuter. Låt svalna och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
Hacka löken och stek den mjuk i smör på svag värme.
Hacka dillen.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, mjöl, salt och peppar.
Varva potatis, lax, lök och dill i en ugnssäker form. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör.
Tillaga i ugnen ca 45 minuter.
Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra om.
När smöret smält, häll försiktigt av det klara (skirade) smöret och kasta bottensatsen.
Servera puddingen med skirat smör.