6-8 portioner
800 g blandfärs
2 gula lökar
8 ansjovisfiléer
4 msk ströbröd
1 dl grädde
1 dl mjölk
4 msk ansjovisspad
2 ägg
2 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk mald kryddpeppar
3 paket bacon
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken fint och fräs tills löken blivit mjuk.
Hacka ansjovisfiléerna.
Blötlägg ströbröd i grädde, mjölk och ansjovisspad. Låt stå några minuter.
Tillsätt lök, färs, ansjovishack, ägg och kryddor. Arbeta samman till en smidig smet.
Varva bacon omlott över en brödform. Lägg i färsen och och platta till. Vik över baconen.
Baka i ugn i ca 45 minuter (72 grader).
Häll av spadet. Kan användas till sås.
Låt limpan få vila i 20 minuter innan du skär upp den.
Till servering
T.ex kokt potatis, potatismos, brysselkål, rårörda lingon, svampsås.