Baconlindad köttfärslimpa

6-8 portioner

800 g blandfärs
2 gula lökar
8 ansjovisfiléer
4 msk ströbröd
1 dl grädde
1 dl mjölk
4 msk ansjovisspad
2 ägg
2 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk mald kryddpeppar
3 paket bacon

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka löken fint och fräs tills löken blivit mjuk.

Hacka ansjovisfiléerna.

Blötlägg ströbröd i grädde, mjölk och ansjovisspad. Låt stå några minuter.

Tillsätt lök, färs, ansjovishack, ägg och kryddor. Arbeta samman till en smidig smet.

Varva bacon omlott över en brödform. Lägg i färsen och och platta till. Vik över baconen.

Baka i ugn i ca 45 minuter (72 grader).

Häll av spadet. Kan användas till sås.

Låt limpan få vila i 20 minuter innan du skär upp den.

Till servering

T.ex kokt potatis, potatismos, brysselkål, rårörda lingon, svampsås.