4-6 portioner
1 kg lammstek utan ben
4 klyftor vitlök
Marinad
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök
5 tsk pizzakrydda
2 dl rött vin
Skala och dela vitlöksklyftorna på längden. Skala och skär löken i grova bitar.
Tryck in vitlöksklyftorna i steken. Använd en skalkniv för att göra hål.
Om steken inte är uppbunden, bind upp den med bomullssnöre.
Blanda olivolja, salt, peppar och pizzakrydda i in skål,
Gnid in lammsteken i blandningen.
Lägg i en påse och tillsätt resterande blandning, lök och vin.
Marinera någon timme eller optimalt över natten.
Sätt ugnen på 175 °C, vanlig ugn.
Bryn lammsteken runt om i olivolja.
Lägg steken i en stekgryta och tillsätt marinaden och löken.
Stek lammsteken i ugnen ca 1-2 timmar till en innertemperatur 60 grader (rosa), 65 grader (välstekt).
Låt steken vila ca 10 minuter, täckt i folie. Innertemperaturen kommer nu att öka med ca 5 grader.
Skär upp lammsteken mot köttfibrerna.