6-8 portioner
800 g falukorv
300 g potatis
250 g rotselleri
300 g morot
250 g palsternacka
150 g purjolök
3 msk tomatpuré
1,8 l vatten
3 st grönsaksbuljongtärningar
2 st lagerblad
15 st kryddpepparkorn
2 msk fryst persilja
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skala och tärna grönsakerna.
Hetta upp matolja i en stor kastrull.
Fräs grönsakerna några minuter, så att dessa får en glansig yta. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
Häll i vatten och tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar.
Tips! Lagerblad och kryddpeppar kan med fördel läggas i en tekula.
Koka soppan under lock på svag värme i ca 13-15 minuter så att grönsakerna blir mjuka.
Under tiden soppan kokar, skär korven i tärningar och fräs dem gyllenbruna.
När soppan kokat färdigt, fiska upp lagerblad och kryddpeppar (se tips ovan).
Lägg i korv och persilja.
Koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.