Falukorv med pepparrot och bacon i ugn

Falukorv i ugn är en svensk husmansklassiker. Här med äpple, färskost, crème fraiche och riven pepparrot. Potatismos är gott som tillbehör.

Falukorv med pepparrot i ugn

Bra att veta 👍

Falukorv är en traditionell svensk korv som tillverkas av blandfärs av fläsk- och nötkött. Korven ska bestå av minst 45 procent kött och max 23 procent fett. Den innehåller även kryddor som salt, vitpeppar, socker och muskotnöt. Det kan också finnas andra ingredienser som t.ex. lök, potatismjöl och vatten i vissa varianter av falukorv.

Falukorven är sedan 1973 Sveriges enda namnskyddade charkuteri­produkt.

Recept: Falukorv med pepparrot och bacon i ugn

Sätt ugnen på 200 grader

1 st falukorv
1 grönt äpple
100 g färskost
2 msk crème fraiche
2 msk pepparrot, riven
1 paket bacon
250 g champinjoner
Citronsaft

Gör snitt i korven med ca 2 cm mellanrum

Skala och klyfta äpplet. Lägg klyftorna i snitten.

Hacka och stek champinjonerna. Salta, peppra samt tillsätt en skvätt citronsaft.

Blanda färskost, creme fraiche och pepparrot samt ett krm salt.

Bred på pepparrotosten på korven och lägg över baconskivorna

Lägg champinjonerna i korvringen.

Ugnsbaka i ca 45 minuter.

Fler goda recept